«Du kan ikke være modig hvis du ikke er redd»

Svein Harald Røine

Modig og publikum 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hun stod der på dansegulvet i lyset av lyskasterne som hvileløst jaktet på ungdommer som skulle få sitt halve sekund i rampelyset. Alle rundt henne fortonet seg bare som spøkelsesskygger. Det var som om hun og jeg var alene i lokalet, men hun lot ikke til å ense meg. Hun var den vakreste jeg hadde sett i hele mitt 15 årige lange liv. Brune øyne, mørkt hår, vakkert smil.  Mariann het hun og strålte like sterkt som en rød kjempe i Melkeveien.

Hjertet banket så fort som en hakkespetts utrettelige nebb mot en sjanseløs trestamme, og med en kraft som gjorde at jeg var redd ribbeina skulle ryke.

«Nå! Svein Harald. Gå bort og si, skal vi danse?»

«Tenk om hun sier nei? Hva gjør jeg da?

«Det blir bare så flaut. Jeg tør ikke»

«Jo, du tør. Kom igjen»

«Ok, nei….nei, jeg tør ikke. Hun vet jo ikke en gang hvem jeg er»

«Dette er siste dansen, det er nå eller aldri»

Jeg pratet til meg selv.

Det ble med aldri.

Fordi jeg ikke var modig nok. Fordi jeg ikke turte å gjøre meg sårbar.

 

Hva vil det si å være modig? Hva er hverdagsmot?

Du kan ikke være modig hvis du ikke er redd. Jeg var redd, men gjorde ikke noe. Derfor kan man si at:

Å være modig er ikke fravær av frykt, men evnen til å trosse frykten og gjøre det likevel. Når du trosser frykten, da gjør du deg sårbar. Da åpner du muligheten for å lykkes, men også feile. Er du modig mange nok ganger, vil du feile. GARANTERT!

Det store spørsmålet er hvordan du kan reise deg igjen når du har feilet!

Dette er tema psykolog CARINA POULSEN, KATHRINE ASPAAS, Brené Brown-ekspert og forfatter av Raushetens tid, TORMOD HUSEBY psykiater og forfatter av boken Alene naken og undertegnede snakket om hos Cappelen Damm på et gratis arrangement igår i i forbindelse med at Brené Brown sin bok, «Reis deg med ny styrke», ble lansert.

Det å være MODIG er den viktigste dyden av dem alle, og skal vi utrette noe i livene våre, er vi nødt til å være modige, vi er nødt til å gjøre oss sårbare, og vi er nødt til å evne å reise oss opp igjen med fornyet styrke.

Dette diktet av Oriah Mountain Dreamer kan være en liten inspirasjon til å finne sitt eget HVERDAGSMOT. Gjør du det, har du store forutsetninger for å klare å reise seg igjen!

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=7QH-xOSlk8Y[/embedyt]

http://sveinharald.blogg.no/

Arrangementet ble svært vellyket, og det var vel i overkant av 300 personer tilstede.

Reis deg med ny styrke cappelen damm god oppløsning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Liv Anne Furmyr