OM MEG
«Vi ser en mann i dress, men på innsiden er det en gutt i kortbukser»
OM MEG
«Vi ser en mann i dress, men på innsiden er det en gutt i kortbukser»

Hvem er jeg?

Min tidligere sjef beskrev meg på følgende måte:

«Vi ser en mann i dress, men på innsiden er det en gutt i kortbukser»

Det var en slående beskrivelse som jeg har lært å like veldig godt.

Kombinasjonen av livserfaring, nedturer og oppturer etter mange års ledererfaring i næringslivet, med nysgjerrigheten, pågangsmotet og lekenheten til en gutt i kortbukser, har bidratt til at jeg har kunnet hjelpe mange mennesker på min vei i mitt virke i AlltidPositiv.

Min oppgave som inspirator er å trigge noe i hvert enkelt menneske jeg møter til å ta et skritt mot en drøm, et mål, eller en ønsket situasjon i livet. Frykten begrenser oss i hverdagen mye mer enn vi tror. Derfor er det så viktig for oss å finne frem motet til å gjøre det vi har lyst til, men ikke tør, eller det vi mener er riktig å gjøre, men er redd for å gjøre.

Jeg holder lederkurs bl.a. i samarbeid med NHO’s Næringslivets Skole og Infotjenester. I tillegg holder jeg egne åpne lederkurs og bedriftsinterne og tilpassede lederkurs. Toppledere, ledergrupper, idrettsutøvere og andre tar også kontakt når de føler behov for mental trening/coaching/personlig ledertrening.

En viktig del av mitt virke er å holde inspirasjonsforedrag for bedrifter og organisasjoner om ledelse, mot, arbeidsglede og kultur.

 

Verdier

Egentlig burde det hete verdiambisjoner. Det er nesten umulig å etterleve sine verdier i alt og ett, men ambisjonene og streven etter å etterleve dem, hjelper meg i situasjoner der jeg havner i dilemmaer. Livet er fullt av dilemmaer, og det er bare i matematikk det er to streker under svaret.

Ærlighet

Ærlighet er min viktigste verdi. Det betyr i praksis at jeg deler åpent om mine feilsteg og mangler. Det betyr at jeg ønsker å jobbe med mennesker som er åpne og som tør å innrømme både styrker og svakheter. 

 

Respekt

Det kan virke som om Respekt er en utdøende verdi i samfunnet idag. For meg er respekt en av mine viktige verdier. Måten mennesker omtaler hverandre på, både voksne og barn, er i ferd med å skape et samfunn med lite empati. Jeg er svært opptatt av at vi opptrer og snakker respektfullt overfor hverandre. Kos med misnøye og baksnakking er egenskaper som strider med min verdi om å opptre med respekt overfor andre mennesker.

 

Takknemlighet

Jeg er takknemlig for det jeg har. Jeg er takknemlig for det jeg har opplevd, både motgang og medgang. Det er først når jeg klarer å være takknemlig, at jeg klarer å verdsette livet og det som kommer imot meg. Takknemlighet er kilden til lykke i mitt liv.

Hardt arbeid

Ingen ting kommer gratis. Skal man lykkes med de målene man har satt seg, er det faktisk hardt arbeid som er løsningen i de aller fleste tilfeller, uansett hvor stort talent du har.

 

Utdannelse og karriere

Av utdannelse er jeg siviløkonom fra Edinburgh. Etter dette har jeg jobbet med markedsføring, salg og ledelse i hele min karriere, hovedsakelig i Orkla. Jeg har også ledet omstillingsprosesser, både som leder og styreleder med svært gode resultater, noe som har gitt meg god innsikt i hva som er nødvendig for å snu motgang og krevende situasjoner til noe positivt.

Erfaring:

2010-dd:  AlltidPositiv, Inspirator/Lederutvikler/Konsulent/Foredragsholder

2013-dd:  YOLO Norway AS, Eier.

2010-dd:  AlltidPositiv Forlag, Eier.

2007-2009:  Altia Corporation, Senior Vice President

2001-2007: Nidar, Salgsdirektør (For mer informasjon om resultater, sjekk PROFF.NO)

1999-2000:  Gilde, Marketingdirektør

1995-1998:   Stabburet, Markedssjef

1992-1994:  Lilleborg; Produktsjef og KAM

1988-1992:  Siviløkonomstudier

Styreverv:

2009-2017:  Jensen & Co, Styreleder.  (For mer informasjon om resultater, sjekk ut PROFF.NO)

2013-2014:  Folksom AS, Folksom Handel AS, Folksom Eiendom AS, Styremedlem

2011-2012:  Råde Bakeri & Konditori og Råde Bakeriutsalg, Styreleder

2008-2010: Vin- og Brennevinsforeningen, Styremedlem

2008-2010: Strøm AS, Styreleder

2008-2010: Bibendum AS, Styreleder

2008-2010: Best Buys AS, Styreleder

2008-2010: Interbev AS,  Styreleder

1999-2000: Trøndermat, Styremedlem

FINN MEG PÅ SOSIALE MEDIER

Facebook-3 Twitter-3 Instagram-3 Linkedin-3 Youtube-3

Copyright © Svein Harald Røine. Alle Rettigheter Reservert